Autoilua ja auton huoltoa

« Back to Home

Hinaus - autoilijan avuksi 24/7

Julkaistu

Hinaus- ja tiepalvelu ovat avuksesi silloin kun auto jättää tien päälle. Hinauspalvelu auttaa esimerkiksi silloin kun ajoneuvosi rikkoutuu, onnettomuus tilanteissa tai avaimesi jäävät lukitun auton sisään. Joskus auto täytyy myös hinata kotipihasta korjaamolle, silloinkin hinauspalvelut voivat olla avuksesi. Yleisimpiä syitä pyytää paikalle hinaus on lumeen juuttuneen ajoneuvon nostaminen takaisin tielle sekä apukäynnistykset akun loppuessa.

Tiepalvelun tehtävänä on saada sinut takaisin ajoradalle, joko auttamalla sinua tien päällä tai hinaamalla autosi korjaamolle. Jos korjausta ei voida tehdä korjaamon aukioloaikoina ja olet yli 100 kilometrin päässä kotoa, voit saada käyttöösi laina-auton tai päästä jatkamaan matkaasi julkisen liikenteen avulla.  

Näin voit välttää onnettomuuksia tien päällä

Suurin osa tieliikenneonnettomuuksista ja hinausavun tarpeesta ei johdu ajoneuvon vioista vaan esimerkiksi ajokäyttäytymisestä tai odottamattomista sääolosuhteista. Jos tunnet yleisimmät vaarat ja tiedät, mitä niiden ilmetessä on tehtävä, voit välttää suurimmat hankaluudet.

Liiallinen nopeus voi johtaa törmäyksiin, jotka altistavat sinua onnettomuuksille. Jos autosi kolaroi tiellä, on parasta olla jatkamatta matkaa ennen kuin tarvittavat tarkastukset ja huollot on tehty. Kyse on aina turvallisuudesta, sekä itsesi että muiden tienkäyttäjien kannalta. Pienikin törmäys voi aiheuttaa autossasi piileviä ongelmia, jotka myöhemmin osoittautuvat vaarallisiksi.

Voit arvioida autosi tilannetta tien päällä ja tehdä pieniä huoltotoimenpiteitä, jotta voit ajaa sen turvallisempaan paikkaan, kuten kotiisi tai korjaamolle.

Toimi näin kun automatka keskeytyy

Jos matkasi keskeytyy yllättäen, tärkeintä on siirtää ajoneuvosi turvallisesti pois muiden tienkäyttäjien tieltä.

1. Jos autosi saa virtaa, jätä seisonta- ja hätävilkut päälle, vaikka auton pysähtyessä olisikin valoisaa.

2. Kun auto on turvallisesti pysäköity, käytä heijastinliiviä ja aseta varoituskolmio riittävän kauas autosta, tien sivuun niin että samalla kaistalla ajavat näkevät sen. Etenkin pimeällä kolmio on hyvä asentaa auton lähelle, jossa on yleensä ainakin jonkin verran valoa. Varoituskolmion tulisi olla vähintään 100-300 metrin päässä ajoneuvosta.

3. Matkustajien on turvallisinta pysyä autossa. Jos paikalla on lapsia tai lemmikkejä, varmista, etteivät he juokse tielle. Varmista myös, että kaikki autossa olevat pysyvät lämpiminä, sillä talvipakkasilla auto jäähtyy nopeasti.

Kun pysäköity auto näkyy muille tienkäyttäjille ja tilanne on turvallinen, on aika soittaa paikalle hinaus. Onnettomuuksien välttämiseksi auto ja sen matkustajat on siirrettävä pois tieltä mahdollisimman nopeasti. Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy tarjoaa hinauspalvelut Jyväskylässä ja lähialueilla.


jaa