Autoilua ja auton huoltoa

« Back to Home

Hinauspalvelu auttaa monenlaisissa yllättävissä tilanteissa

Julkaistu

Jokainen tielläliikkuja saattaa joskus joutua yllättävään tilanteeseen, johtuipa se sitten itsestä tai muista tielläliikkujista. Kaikkiin tilanteisiin ei voi tietenkään etukäteen varautua, mutta monia tilanteita voi ehkäistä tai välttää esimerkiksi huolehtimalla omasta ajokunnostaan, auton tai muun kulkuvälineen kunnosta ja huomioimalla muut tielläliikkujat. Vahinkoja kuitenkin sattuu aina ja niihin kannattaa myös varautua. Tien päällä saattaa joutua esimerkiksi kolariin, ajaa ulos tieltä, tai kulkuvälineeseen saattaa tulla odottamaton tekninen vika. Onkin hyvä tallentaa matkapuhelimeen tarvittavat numerot, jos yllättävä tilanne sattuu, ettei niitä tarvitse etsiä kiireessä. Monilla onkin pikavalinnassa hätänumero ja poliisi, mutta sinne kannattaa myös lisätä hinauspalvelu.

Miten varautua tiellä sattuviin yllättäviin tilanteisiin

Ennen matkaan lähtöä olisi aina hyvä muistaa tarkistaa, että matkapuhelimen akussa on riittävästi virtaa. Autossa tulee myös aina olla mukana ensiapulaukku, hinausköysi ja varoituskolmio. Vaikka autossa on lämmin matkustaa myös talvella, kannattaa silti muistaa ottaa mukaan lämpimiä vaatteita ja lumilapio. Kannattaa myös kerrata, miten toimia, jos jotakin yllättävää tapahtuu. Jos auto esimerkiksi jättää yllättäen tienpäälle, täytyy se siirtää tien sivuun, ettei vaaranna muuta liikennettä tai aiheuta lisää onnettomuuksia. Muita tielläliikkujia täytyy myös varoittaa sijoittamalla varoituskolmio tielle, riittävän kauaksi autosta. Tämän jälkeen kannattaa kutsua paikalle hinauspalvelu, jos hinaus ei ole itselle tuttua. Auton hinaus täytyy tehdä niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän vahinkoa autolle sekä niin, että ei vaaranna muuta liikennettä.

Miten auton hinaus tehdään oikeaoppisesti

Jos auton hinaus halutaan tehdä itse, kannattaa ensin tutustua auton käyttöohjekirjaan, jossa on määritelty, miten autoa tulee hinata ja mihin köydet kiinnitetään. Kannattaa myös muistaa, että automaattivaihteista autoa ei yleensä saa hinata ollenkaan. Hinatessa täytyy myös osata ajaa ennakoivasti, eikä tehdä esimerkiksi äkkinäisiä jarrutuksia tai kiihdytyksiä. Liikkeelle tulee myös lähteä rauhallisesti ja hinausköyden tulisi pysyä ajoneuvojen liikkuessa tiukalla, ettei se katkea. Tieliikennelaissa on määritelty, miten ajoneuvojen hinaus suoritetaan: kannattaakin varmuuden vuoksi tutustua myös näihin sääntöihin ennen tienpäälle lähtemistä. Jos omat taidot hinauksen suhteen epäilyttävät, kannattaa kutsua paikalle ammattimainen hinauspalvelu.

Tutustu Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy:n sivuilla aiheeseen lisää!


jaa