Autoilua ja auton huoltoa

« Back to Home

Tuulilasin vaihto - huomioi nämä asiat

Julkaistu

Jos tuulilasi on haljennut tai muuten rikkoutunut, se on vaihdettava. Tuulilasi on yksi ajoneuvon tukirakenteista, joten on tärkeää, että sen vaihtaa ammattilainen turvallisuuden varmistamiseksi. Vaikka lasin porauksella voidaan ehkäistä halkeilua, se ei voi korvata lasin lujuutta, sillä tuulilasi on tärkeä osa ajoneuvon runkoa sekä tukirakenteita.

Naarmuuntunut lasi on yksi vakavimmista näkyvyysongelmista, sillä naarmut heikentävät näkyvyyttä vastaantulevan liikenteen ohi ajettaessa tai heijastavat vastaantulevien ajoneuvojen ajovaloja yöllä. Tuulilasin vaihto onnistuu ammattilaiselta yleensä päivässä. Jos vakuutuksesi kattaa tuulilasin vahingon, tuulilasin vaihtokustannukset rajoittuvat omavastuun määrään. Jos et ole varma, tarvitseeko tuulilasisi korjausta vai vaihtoa, voit tarkastuttaa sen lähimmässä huoltokeskuksessa, jossa yleensä tuulilasin kunnon arviointi on maksutonta. Uuden tuulilasin hinta määräytyy tuulilasin mallin ja lisäominaisuuksien perusteella.

Tukijärjestelmät kuntoon

Suurin osa kuljettajan tukijärjestelmistä sijaitsee tuulilasissa. Kuljettajan apujärjestelmiin kuuluu erilaisia tutkia ja antureita, joita on nykyään lähes kaikissa autoissa. Joitakin yleisimmin käytettyjä apujärjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin, kaistanpitoavustin ja automaattinen hätäjarrutus. Siksi tuulilasin vaihtamisen oikeanlaiseen lasiin saisi tehdä vain pätevä lasinasentaja. Kuljettajan apujärjestelmien oikean ja turvallisen toiminnan varmistamiseksi vaihdettujen tuulilasien apujärjestelmät on aina kalibroitava auton valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Tuulilasin vaihto - muuta huomioitavaa

Vaihda pyyhkijänsulat aina lasin vaihdon yhteydessä. Kuluneet pyyhkijät voivat naarmuttaa uutta lasia, joten muista puhdistaa pyyhkijät aika ajoin. Voit myös hankkia lasilaastarin tulevan vahingon varalta ja säilyttää sitä hansikaslokerossa. Varmista talvisin, että jääkaavin on hyvässä kunnossa, äläkä käytä muita menetelmiä, kuten kuumalla ilmalla sulatusta, jään poistamiseen. Poista myös jää pyyhkijöistä, kun puhdistat lunta. Jää rikkoo sekä pyyhkijät että lasin, jos niissä on hiekkaa. Kiveniske tuulilasissa ei automaattisesti tarkoita, että tuulilasin vaihto on edessä. Useimmissa tapauksissa tuulilasin korjaus on mahdollista, jos vaurio on enintään 2 euron kolikon kokoinen eikä se ole tuulilasin keskellä. Jos lasiin ilmestyy halkeama, on suositeltavaa peittää se välittömästi esimerkiksi teipillä ja korjauttaa se välittömästi. Jos tuulilasisi rikkoutuu ja tarvitset sen vaihtoa, varaa aika valitsemallesi korjaamolle tai anna heidän tehdä arvio tuulilasin kunnosta. Tuulilasin vaihto kestää yleensä vain yhden päivän, eli kun viet autosi aamulla korjaamolle, saat sen iltapäivällä takaisin - ota siis huomioon mahdollinen laina-auton tarpeesi. Tuulilason vaihdon suorittaa autoosi esimerkiksi KT Kolarikorjaus Oy.


jaa